Nationaal Theaterweekend 26 januari 20.00 uur ArtEZ HKU Saxofoon Orkest (AHSO) en 27 januari 2018 20.30 uur Elke Vierveijzer

Het Nationaal Theaterweekend, ’t leukste weekend van het jaar! Nederland viert theater met verrassende voorstellingen én vele gratis activiteiten, in meer dan 70 theaters in Nederland.

‘Let’s meet’ in het theater!

Let’s meet!
Het Nationaal Theaterweekend is er voor iedereen. Jong, oud, vaste of nieuwe bezoeker! Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost €10,-* en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Daarmee is het Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen.
Het Theaterweekend vond voor het eerst plaats in 2016, en was direct vanaf deze eerste editie een groot succes. Het doel van het weekend is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en hen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.Sinds de start van het weekend groeit niet alleen het aantal bezoekers (de vorige editie trok 125.000 bezoekers), ook het aantal deelnemende theaters blijft groeien.

https://www.nationaaltheaterweekend.nl/

Bij het Cultuurhuus:

 

 

Het ArtEZ HKU Saxofoon Orkest (AHSO) speelt op vrijdagavond 26 januari om 20:00 uur in Cultuurhuus Braakhekkke (Bathmen). Het AHSO is een ensemble dat bestaat uit conservatorium studenten klassiek saxofoon aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle en het Utrechts conservatorium (HKU).

Onder leiding van hun docent Johan van der Linden verzorgen de studenten jaarlijks een kamermuziekprogramma met uitdagend repertoire. Er worden verrassende arrangementen gespeeld maar ook modern repertoire speciaal voor dit bekende ensemble geschreven.

De studenten komen uit Spanje, Cyprus, België, Estland, Griekenland en Nederland.

Kleurrijk, gedurfd, avontuurlijk, bescheiden, briljant en soms een beetje stout……!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elke Vierveijzer zingt Maarten van Roozendaal; Om te janken zo mooi.

Een ‘liedje’ is een deuntje dat vervliegt. Maar een ‘lied’ kerft zich voor altijd in je huid.Elke Vierveijzer zingt, met aan de piano Michiel Wetzer, een selectie uit de mooiste liederen van één man die de kunst van het lied als geen ander verstond: Maarten van Roozendaal. Niet om te vervangen, maar om de liederen, zoals hij die zelf selecteerde vlak voor zijn dood, levend te houden. Van Alsof er niets is gebeurd tot Het te late einde en van Mooi tot Red mij niet.

Elke Vierveijzer studeerde af aan de Koningstheateracademie en was finalist in het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. De afstudeercommissie noemde haar ‘een jaloersmakend talent’.

‘Mooi, mooi. Om te janken zo mooi!’